Brams Paris

Fashion, workwear & style.

Verantwoordelijkheid

Brams Paris voelt zich verantwoordelijk voor alle activiteiten die in haar naam wereldwijd worden uitgevoerd. Daarom zorgen we ervoor dat medewerkers in de fabrieken waar wij produceren onder menselijke werkomstandigheden hun werk kunnen doen. Uiteraard zijn wij tegen kinderarbeid. Wie is dat niet? We zijn van mening dat kinderen moeten kunnen leren, spelen en genieten.

Onze eigen gedragscode, die al onze leveranciers waarmee we zaken doen ondertekenen en dienen na te leven, beschrijft naast het verbod op kinderarbeid ook criteria als geen uitbuiting van individuen of groepen; geen dwangarbeid; actieve zorg voor gezondheid en veiligheid; aanvaardbare werktijden; een eerlijk loon- en emolumentenbeleid; geen gebruik van verboden stoffen.

Sinds oktober 2011 is Brams Paris, als onderdeel van de HVEG Fashion groep, participant in het Business Social Compliance Initiative (BSCI) om actief deel te nemen aan de verbetering van werkomstandigheden in onze Supply Chain. Het BSCI is opgericht door de Foreign Trade Association, Europa's toonaangevend samenwerkingsverband voor wereldwijde handel die de waarden van internationale handel en duurzame toeleveringsketenen bevordert. Meer dan duizend bedrijven participeren in het BSCI met als doel de werkomstandigheden in de toeleveringsketen van o.a. de textielindustrie te verbeteren.

Met behulp van lokale CSR officers die bij ons in dienst zijn zorgen we ervoor dat fabrieken begeleid worden bij hun verbetertrajecten en dat fabrieken op tijd en voorbereid geauditeerd worden naar de normen van BSCI om zo bij te dragen aan de continue performanceverbetering van onze leveranciers.

Naast dat we participeren in initiatieven als het BSCI bezoeken we constant zelf onze fabrieken om er zeker van te zijn dat onze partners de neuzen dezelfde kant op hebben. Met deze betrokkenheid en verbintenis naar vooraanstaande initiatieven op het gebied van gedragscodes en veiligheid hopen wij het verschil te maken binnen de textielindustrie en streven daarmee naar een eerlijk, transparant en verantwoord product wat de naam Brams Paris mag dragen.

Voor meer informatie over BSCI:

http://www.bsci-intl.org/

We zijn trotse leden van Better Cotton. Door katoenproducten te kiezen van ons merk Brams Paris, Workwear by Brams en Maison de Paris, ondersteunt u een verantwoorde kantoenproductie via het Better Cotton Initiative. Better Cotton wordt ingekocht via een mass balance systeem en is fysiek niet herleidbaar tot eindproducten.  We streven ernaar om tegen eind 2022 100% van ons katoen als duurzamer katoen in te kopen. Duurzamer katoen omvat Better Cotton, Biologisch en recycled katoen. 

We are proud members of Better Cotton. By choosing cotton products from our Brams Paris, Workwear by Brams and Maison de Paris brands, you support responsible cotton production through the Better Cotton Initiative. Better Cotton is purchased through a mass balance system and cannot be physically traced back to the cause. We aim for an implementation of purchasing 100% of our cotton as more sustainable cotton by the end of 2022. More sustainable cotton includes Better Cotton, Organic and Recycled Cotton.


Brams Paris draagt een steentje bij wat betreft recycling en repurposing van oude en kapotte kleding. Dat houdt in dat wij voor minder textielafval willen zorgen door middel van onbruikbare broeken een nieuw huis te geven. 

Hiermee bieden we onze klanten een kans om kapotte en verknipte samples gratis te ontvangen.

Het gaat om spijkerbroeken waar we in geknipt hebben om de kwaliteit van de stof te bepalen en te kunnen handhaven. 

Deze stof kan onder andere gebruikt worden voor reparaties of andere doeleinden

Wilt u graag deze samples ontvangen? 

Neem dan contact op met onze klantenservice via info@bramsparis.nl